Ludomani

Vi leder efter mønstre

By 11. februar 2020februar 28th, 2020No Comments
LUDOMANI

Vi leder efter mønstre

Hos Danske Spil udbyder vi et produkt, der for nogle kan udvikle sig til afhængighed. Vi skal ikke tjene penge på spilleafhængige og sårbare grupper, og vi vil fortsat arbejde for at forebygge ludomani.

Derfor hænger social ansvarlighed sammen med forretning-en. Både i den måde, vi udbyder og markedsfører vores spil på, og den opmærksomhed, vi giver vores kunder, så vi sikrer ‘spil med omtanke’.

Spilscanneren skal forebygge afhængighed.

Online spildata hos Danske Spil bliver kørt igennem Spilscannerens algoritme og analyserer kunders spillemønstre for tegn på problematisk spilleadfærd. Spilscanneren er et prisvindende og verdensførende værktøj til forebyggelse af ludomani, der er udviklet i samarbejde med Forskningsklinikken for Ludomani ved Aarhus Universitet.

Vi tager gerne den svære samtale – og vi har gjort det 798 gange i 2019.

Katharina er rådgiver i ansvarligt spil hos Danske Spil. Sammen med hendes kolleger, tager hun hver dag telefonen og laver omsorgsopkald til Danske Spils kunder, hvis vi er i tvivl om, hvorvidt spillet er ved at tage overhånd. Hun er klar over, at hun kun kan hjælpe vores kunder, hvis kunderne selv ønsker hjælp. Men som minimum vil vi sikre os, at kunderne ved, hvor de kan finde hjælp, hvis de har behov for det.

Alle vores kunder skal give samtykke til, at vi må analysere deres spilledata – altså ingen spil uden ansvar.

Med Danske Spils kommende krav om identifikation ved køb af væddemål hos vores forhandlere er der også udsigt til, at vi i fremtiden kan koble viden om kunders online- og offline-spil sammen og skabe et endnu bedre grundlag for ludomaniforebyggelse ved hjælp af Spilscanneren.

Spilscanneren giver os risikoscores på alle kunder.

Dem kan vi bruge til at målrette vores hjælp til de kunder, der har brug for den. Algoritmen består af de parametre, som bruges i diagnosticeringen af ludomani, og parametrene og kombinationen af dem er blevet styrket i den nye version. Med kunstig intelligens lærer Spilscannerens algoritme sig selv at genkende spillemønstre i data og identificere problemspillere.

I året der gik, har vi gjort os klar til at møde de skærpede etiske krav til spillebranchen, som udspringer af en aftale, som et bredt flertal i Folketing blev enige om i sommeren 2018.

Kravene træder i kraft i 2020, så alle spilleudbydere spiller efter samme regler. Hos Danske Spil er vi klar. Mange af kravene lever vi nemlig allerede op til. Det gælder f.eks. bonusloft på maks. 1.000 kroner og opmærksomhed på spillere i risikozonen for spilleafhængighed.